Copyright © 2006 All Rights Reserved

Back

Dit boek op Bol.com.

Hoe wikkel je een sari om
Een Nederlandse vrouw in India

Brigitte Ars
Uitgeverij Atlas
Paperback, 237 pagina's
ISBN 9045000644
Eerste druk september 2007

In Hoe wikkel je een sari om doet Ars verslag van haar leven als westerse vrouw in het Zuid-Indiase Bangalore. Met open blik toont ze haar ervaringen: ze beschrijft haar huwelijksceremonie, die dagenlang duurt, ze verhaalt over de relatie met haar schoonfamilie maar ook over de snelle modernisering van het  subcontinent. Als journalist verdiept ze zich in de wereld van haar schoonfamilie en stelt zich als antropoloog en partner de vraag of ze zich kan en moet aanpassen.

Brigitte Ars geeft, dankzij haar positie als insider, inzicht in het India dat voor de meeste buitenstaanders ontoegankelijk blijft. Daarbij bezint ze zich op een fenomeen dat steeds vaker voorkomt: een relatie tussen mensen uit twee volkomen verschillende culturen.

Reacties uit de pers:

“Ik zou zo snel geen boek weten dat een beter inzicht geeft in de Indiase samenleving anno nu. Van binnenuit beschrijft Ars, de westerse schoondochter/journaliste hoe het er in een middenklassegezin aan toegaat. Liefdevol, geestig, ontroerend en kritisch tegelijk. Wie iets van de complexe en ontoegankelijke Indiase samenleving wil begrijpen heeft aan dit boek een geweldige steun. Ars observeert scherp, neemt de tijd, en komt heel dicht op de huid van de Indiers, die ze bestudeert en tegelijk grondig liefheeft - met dank aan haar Indiase schoonfamilie.”

John Verhoeven, hoofdredacteur onzeWereld